Van der Linde afløser for Frijns

Kelvin van der Linde skal afløse for Robin Frijns hos ABT Cupra.

Sydafrikaneren får sin ABB FIA Formula E Championship debut efter hollænderen brækkede hånden i forbindelse med et uheld i åbningsløbet i Mexico City.

Van der Linde har kun meget lidt erfaring med de elektriske biler, da han som ansat hos Audi Sport hidtil primært har fokuseret på GT ræs. Han fik Rookietesten i Marrakesh i 2020, men der har altid stået et par kørere i rækken foran ham som chauffører og ikke mindst test- og udviklingskørere til Audis nu tidligere Formel E projekt. Til gengæld kender han ABT Sportsline fra DTM, og bor også tæt på deres base i Kempten. Derfor gik der heller ikke lang tid fra opkaldet, til han sad i simulatoren, for at forberede sig på den førstkommende løbsafdeling, som bliver dobbeltafdelingen i Saudi Arabien.

Kelvin van der Linde
Photo: ABT Cupra

Frijns overnattede et par dage på hospitalet i Mexico City, hvor hånden blev opereret, inden han kunne rejse hjem til Europa igen.

Præcis hvor længe at hollandske Frijns er ude, er ikke sikkert endnu, men holdet bruger vendingen, at van der Linde skal afløse i Saudi Arabien og fremad. Efter afdelingen i Hyderabad i midten af februar, kommer Cape Town i slutningen af februar – et løb som Kelvin van der Linde med sikkerhed håber på at kunne køre.

ABB FIA Formula E World Championship kører de næste afdelinger på gaderne i Riyadh den 28.-29. januar 2023.

Relaterede nyheder